Team Building

Team Building este un proces de dezvoltare si motivare a unui grup, astfel incat acesta sa-si atinga telul si sa devina o ECHIPA. Termenul de “team building” in traducere  inseamna “construirea unei echipe”.

Tot mai multi angajatori constientizeaza importanta unei echipe sudate, care lucreaza cu placere si este formata din oameni implicati si responsabili.

Pentru  angajati, „teambuilding” inseamna timp de calitate petrecut alaturi de colegi. Aceasta se poate realiza prin activitati de echipa ce presupun cooperare, strategie, comunicare, creativitate, uneori depasirea propriilor limite  dar si distractie. Pana la urma asta se si doreste intr-un Team Building: sa inveti sa te cunosti pe tine si pe colegii tai, sa-ti dezvolti acele abilitati necesare lucrului in echipa, sa gasesti cea mai buna cale de comunicare si cooperare cu colegii  tai, intr-o atmosfera placuta si reconfortanta.

Team Building TeamBuilding

Tipuri de activitati recomandate 

Team Building-ul presupune un set de activitati complexe si conectate intre ele si cu nevoile participantilor. Care este scopul? Acela de a imbunatati performantele intregii echipe.

In functie de structura echipei, tipul de munca, nivelul ierarhic al participantilor, se realizeaza anumite programe de activitati. Cateva exemple de activitati:

  1. Activitati outdoor ce implica mai putina adrenalina, dar implica comunicare, cooperare, ajutor reciproc, strategie de echipa. Team ski, Panza de paianjen, Transportul inedit, Un alt tip de vehicul, Scoala lui Euclid, Tresure hunt, City hunt, Spionii, etc.
  2. Activitati outdoor ce implica mai multa adrenalina, curaj, depasirea anumitor limite. Corzi la joasa inaltime, Tir cu arcul, Rafting, Escalada si Rapel, etc.
  3. Activitati indoor ce implica creativitate, spontaneitate, logica, cooperare: Constructia podului, Teatrul mut, Spotul publicitar, West Treck, Labirintul, etc.

Toate aceste activitati au scopul de  a creste performantele echipei. Iar pentru ca evenimentul sa fie reusit trebuie sa se realizeze o analiza de nevoi a echipei. Asfel se va planifica un Team Building personalizat.

team-building team Building

Pentru a avea succes deplin in organizarea unui Team Building si pentru atingerea obiectivelor, apeleaza oricand la S&D Development!